Weekend 26 + 27 september: Forthoppen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
26 september, 2015 - 27 september, 2015
10:00 - 17:00

Locatie
Culemborg - haven


Beschrijving activiteit

Met de Blauwe Bever naar fort Everdingen of fort Honswijk

Op zaterdag 26 en zondag 27 september organiseert onze stichting, samen met het Utrechts Landschap weer het ‘forthoppen’-weekend. De Blauwe Bever, het vlaggenschip van het Utrechts Landschap, vaart op deze dagen op en neer vanuit Culemborg naar zowel fort Everdingen als fort Honswijk. Een uitgelezen mogelijkheid om een vaarexcursie over de Lek met de Blauwe Bever te combineren met een bezoek aan één van de twee forten, waar de stichting Honswijk Everdingen zich sterk voor maakt.

Op beide dagen vaart de Blauwe Bever vanaf de haven van Culemborg om 10.00 uur ‘s ochtends en om 13.00 uur ‘s middags naar Fort Honswijk en om 11.30 uur en 14.30 uur naar Fort Everdingen. Ter plekke wordt u opgewacht door gidsen van onze stichting die u naar het fort begeleiden. Op het fortterrein zelf geven onze gidsen een uitgebreide rondleiding met uitleg over de architectuur, de geschiedenis en de omstandigheden waaronder in het fort werd geleefd. Natuurlijk komen ook de vleermuizen ter sprake, die met name de torens in beide forten als overwinteringsplaats hebben uitgekozen. Vanwege hun winterslaap is de binnenzijde van de torens daarom slechts zeer beperkt toegankelijk.

De tochten duren iets minder dan 3 uur – uit en thuis.

De forten zelf zijn nog in een onopgesmukte staat, om niet te zeggen primitief, en voorzieningen voor bezoekers zijn dan ook (nog) miniem. Houd daar rekening mee (stevige schoenen)!

Reserveren kunt u via onderstaande links van de Blauwe Bever. De kosten bedragen € 10,00 pp; jongeren van 6 tot 12 jaar betalen € 5,00. Kinderen t/m 5 jaar mogen gratis mee.U betaalt contant ter plaatse. Pinnen is niet mogelijk.

Blauwe Bever zaterdag 26 september

Blauwe Bever zondag 27 september