Open Monumentendagen Fort Honswijk

Al jaren lang wordt in het tweede weekend van september uitgebreid aandacht besteed aan het cultureel erfgoed in Nederland. Ook in de gemeente Houten is het traditie om tijdens deze landelijke Open Monumentendagen aandacht te besteden aan het rijke erfgoed binnen de gemeente. Het landelijke thema dit jaar is Duurzaamheid en juist dit thema leent zich bij uitstek om bepaalde objecten en initiatieven in het zonnetje te zetten op zaterdag 10 en/of zondag 11 september tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Een bijzondere locatie binnen de gemeente die bij uitstek past binnen het landelijke thema is Fort Honswijk, waar een grootschalige restauratie in de afrondingsfase verkeert en waar een uitgebreid pakket aan verduurzamingsmaatregelen op het punt van beginnen staat. Het Fort is van groot cultuurhistorisch belang, waarbij de voormalige geschutstoren een wel heel bijzondere positie inneemt.

Onze gidsen willen u tijdens de Open Monumentendagen niet alleen vertellen over de cultuurhistorische betekenis van het Fort, maar ook over de verduurzamingsmaatregelen en het toekomstbestendig maken van het Fort. Er zijn demonstraties met het schieten van kanonnen door de Stichting Koninklijke Nederlandse Veldartillerie, een expositie van enkele en restauratie genomen oude leger voortuigen door Historic Engeneering en er is een bijzondere expositie over de Tweede Wereldoorlog in de voormalige geschutstoren. Het Fort en de gebouwen zijn beide dagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur open voor bezoek. Onze gidsen laten u graag de meest interessante objecten zien en de verhalen die erbij horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *