Restauratie Fort Honswijk gestart.

De restauratie van Fort Honswijk is van start gegaan. Het komende jaar wordt gewerkt aan het opknappen van de 10 gebouwen op het terrein. De restauratiewerkzaamheden bestaan op hoofdlijnen uit het vervangen van kapotte bakstenen en slechte voegen en het herstellen van onder andere ramen, deuren, luiken, muren en daken. De rijks-monumentale gebouwen zijn ongeveer 150 jaar oud; de bomvrije geschutstoren is zelfs al ongeveer 175 jaar oud.

Wethouder De Groot geeft het startsein voor restauratie..

Informatie over de restauratie wordt gedurende die hele periode gegeven in een zogenoemd restauratieatelier. Dit atelier is op werkdagen open voor geïnteresseerde bezoekers en ook tijdens de rondleidingen.

Na oplevering, in november 2021, draagt de gemeente het fort in goede staat over aan de stichting Fort Honswijk, die dit jaar wordt opgericht. De stichting wordt verantwoordelijk voor de exploitatie en herontwikkeling van het Fort.,

Tijdens de werkzaamheden blijft het terrein van Fort Honswijk tussen zonsopkomst en zonsondergang open voor publiek. Naast het restauratieatelier organiseert de aannemer vijf open dagen om het publiek inhoudelijk te informeren over de werkzaamheden. De data komen op de site en op www.forthonswijk.eu.

Restauratieatelier gereed om bezoekers te ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *