De forttorens, in de winter het domein van vleermuizen en nu weer open voor publiek

De voormalige geschutstorens van de forten Honswijk en Everdingen zijn in veel opzichten bijzonder. Architectonisch van ongekende schoonheid en historisch gezien rijk aan verhalen over de bewoners die er ooit hun verblijf hadden. Veel aan de torens is nog in oorspronkelijke staat, maar dan wel (nagenoeg) zonder de inrichting. Denk hierbij onder andere aan de voormalige keuken, bakkerij, latrines en de watervoorziening.

Op Fort Everdingen is de toren beperkt in gebruik door de eigenaar. Op Fort Honswijk wordt de toren niet gebruikt. De torens zijn op zondag open voor bezoek onder begeleiding van een deskundige gids, die u alles kunt vertellen over het gebruik ervan in het verleden. Het najaar en de winterperiode vormen hierop een uitzondering. Dan kan in de toren van Honswijk alleen in het voorportaal een blik in het straatje van Vermeer worden geworpen, terwijl de toren van Everdingen heel beperkt te betreden is.

Vanaf medio april zijn de torens weer toegankelijk voor publiek. Tijdens de rondleidingen willen onze gidsen u graag informeren over de functies en het gebruik van de torens door de tijd heen en over bijzondere gebeurtenissen die zich daarin hebben afgespeeld. Een mooie gelegenheid dus on een rondleiding te boeken.

2 grootoorvleermuizen
twee grootoorvleermuizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *